A new kitchen project in Tytherington Macclesfield has recently completed. Clients are delighted and said that the final design met the brief perfectly and was within budget.

 

The Brief

The brief was to replace an eight year old kitchen following the existing layout where possible. The clients wanted to oust the old hardwood units and create a light airy space. They liked a more traditional style and were eager to incorporate a good recycling system and have plenty of storage.  In addition, they wanted to incorporate the kitchen into the living area to create a more cohesive space.

The Design

The Kitchenality design team met the brief by using a Shaker style door for the kitchen furniture. They proposed a grey slate front with sand oak interior to give warmth and contrast. It was an ideal tone to blend with the rest of the house. Laminate wood effect worktops completed the scheme and created another interesting dimension.

A modern white sink replaced the outdated steel one and a Franke tap completed the look.  The sink was positioned under the window to maximise the garden view.  A tall fridge and wine cooler were within easy reach.  This made it convenient when entertaining guests and family. In addition, a hob with internal extraction was chosen to prevent obstruction.  It replaced the old ceiling hob and opened up the space to receive more light.

On the far side of the room a bank of tall units were built to house the boiler and freezer. These units gave oodles of storage space and also ensured that the kitchen and dining area felt like one space but clearly zoned.

The overall effect was a modern take on a traditional theme.  The new design gave a sense of space and much more storage with all the amenities the clients desired.

Free Kitchen Design Consultation

For advice on a new kitchen project please contact us. Call into our showroom in Arighi Bianchi for a friendly chat.  We would love to help you.